Tab menu

Saturday, December 4, 2010

Teknik meghilangkan letih yang berkesan

     Peh...balik kje mesti lenguh2 lutut...sakit2 badan...maklumlah...da tua katakan...rumah kata pergi kubur kata mari (pepatah org2 lamo)...mane taknye...berdiri 7 jam....klw xmnum tongkat ali 2 peket mmang bleh expired cepat lutut nie...


     Klw la umah aku dkat ngan pusat urut...memang da lame aku p...tp skg nie nk p pusat urut bhya...bukan urut je ade...macam2 adaaa....2 yg bhya 2...klw iman tu cukup kuat xpe...da nme pn manusia...kne gegar skit iman 2 mula la mnggeletar kaki...bpeluh2 tahan nafsu...haha...bkn aku la...tp kwan2 aku yg ckap (ayat cover line baeek punyee)


     Aku nak tulis pe pn xtau kt blog nie...idea dh kontang...kne cas dlu batri nie...mne taknye...balik2 kje jek mngadap com...aku bkn xnk kje siang...maklumlah...putera lilin mak aku cakap...pantang kne panas...msti nk meragam jek kepala niee...soo...tpksa la aku cari keje2 mlm...cari duit lebih nk blanje...beli susu anak...pampers anak...belanja barang dapur..bini nk shopping lagi....kucing kat rumah nk kne bli friskis lg..bil api, air,telefon,astro,indah water sume kne byar pkai duit...klw boleh byar pkai daun xpe gak ......(suma tu tipu)...xkn nk harapkn bank papamama jek...mau kering kne kikis nnti...hahaha....


Nie aku ade tips tuk sape2 yg lenguh2 badan...sakit2 pinggang....pas blik kje ke...pas blik klas ke...leh la amalkan...:


1) Berdiri tegak
2) Depakan tangan dua2 belah
3) Tonggekkan sikit bumper aka bontot 2




4) Pastu sebut "SUPERMAN RETURN" 10 kali...


5) Sape yg buat 2 sengih la sorang2...kahkahkah
     
     Sempat lagi aku merapu pagi2 buta nie...mntak maap la ye pakcik2 n makcik2 yg terkena...ini hanyalah sandiwara semata mata, tiada kaitan dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia.wasalam...

Friday, December 3, 2010

Makan nasi lemak bersama keluarga

Bagun2 pagi jek...kne mndi...mnyampah gile...demm!!...klw kt ostel leh tdo tanpa ganguan...tetapi...pagi nie aku bangun sbb nak g bfes ngn family kat luar....smenjak aku blk cuti nie...mmg mewah la mknan...hahaha...kire tiap saat prut xpnah rsa lpar kcuali aku yg gtal2 xnk p makan..

Berbalik kpda main story..pagi nie aku p bfes ngn family kat food court sblah hospital..kt situ nasi lemak kukus die mmg sdap gile laa...pas 2 ditambah ngan sotong msak sambal plak...mmg stu pinggan xckup..tp dsbabkan blk cuti nie prot aku brtambah boroi sedikit...ak makan stu pinggan jela ngn prsaan kecewa..


Tengok!!...nmpk sedap kn!!!...wlwpn dh kne gaul sbb xthan tengok nasi 2 mngadap dpan mata...tp memang best la dpat mkan rmai2 wlwpn sorang adik kembar aku malas nk ikot sbb penat begayut ngn awek die mlm td...
    


Pagi2 lg makan nasi lmak...kompem tgh hari japg brbut2 msuk toilet...nie ade la diselitkan gambr mak aku...bapak...adik bongsu ngn yg second...

gambar aku tidak dilupekan...haha...nk intrframe gak..


Skarang msa aku nk bertapa atas katil...penat + kenyang + geram (pakcik streamyx wt hal)....sblum brundur dri....aku nk smpaikn serangkap pantun...


makan nasi sambal budu,
airnya pula sirap campur gula,
datanglah kamu datang padaku,
bersamalah kita lelapkan mata..


Toyol

Semua orang kenal toyol kan..detailnye: Toyol merujuk kepada sejenis makhluk halus dalam kepercayaan Melayu, kemungkinannya dari golongan jin/syaitan, yang dipelihara bagi tujuan mencuri. Toyol ini dikatakan berbentuk kanak-kanak kecil dan turut mempunyai perangai seperti kanak-kanak kecil. Pemeliharaan makhluk halus ini dikenali sebagai saka.






Baru2 nie....kampung bapak aku kat kedah kne masuk toyol...abis barang2 kne kbas...duit la...cincin la...mcm2 lg...time raya ari 2 sempat gak la aku tgk kjdian kt umah tok aku nie...mmg seram...nk tdo pn tkt...terbayang2 jek 'binatang' tuu...dah bpuluh bomoh dah pgil nak halau 'binatang' 2....tapi xjalan gak...masa raya ari 2 sempat aku rakam tok bomoh halau toyol 2 dri rumah tok aku...tp video 2 file besar sngat la plak klw ak nk upload...mau mkn msa dua hari bru siap...


Bak kata bomoh 2...toyol nie sesat trmasuk rumah tok aku...kire xbertuan laa....tp yg mushkilnye...die curik duit wtpe...nk kata beli belah..xpenah la plak aku nampak toyol jalan2 p shopping complex...klw toyol buatan 2 ade la...yg pkai sluar kecik pas 2 botak licin ngn boot dokmat siap..kahkahkah...






Berbalik kpda cerita asal...bomoh 2 siap jampi2 ngn gram, lada ntah pe bahan masakan tah lagi....die ckap nk bunuh trus toyol 2...tp smpai skg ad lagi kes curi...yang terbaru duit dalam kete pn lesap...nk kta manusia leh gak...tp cm xlogik sbb mmg ilang tanp[a ad kesan pn...kcuali duit 2 'binatang' 2 tukar dgn daun...kire sistem barter la bagi die...memang malaun punye 'binatang'..


Tp mmg logik la toyol yg amik sebab kg bapak aku kt kedah...dekat2 ngn siam...mmg cun la bnyak 'binatang' kat sana....nie ada pemandangan blakang umah tok aku...siang mmg cntik...tp malam nk p tandas kt luar pn pkir sratus kali gak la...









MMg cantik pmndangan...siap leh memancing lagi...tp seram time malam leh buat laki2 yg badan ketol2 trkencing gak laa....So smpai skg pn kes xslesai....tok aku...makngah aku smpai tkt nk tdo kt umah sndri...doakan jela agar binatang 2 pergi ngn aman...


sempat aku posing lagi

Thursday, December 2, 2010

Jalan jalan kat Putrajaya

Wlwpn aku dok kl...tp br bape kali jek ak bjlan kt Putrajaya nie....Aku pegi kali nie pon sbb tman bapak aku ade kje pe tah kat sana..so...nie la peluang aku nk jalan2 explore Putrajaya..hahaha...Wlwpn tengah panas terik...dengan bantuan encik spek itam...aku rasa cm petang jek wlwpon matahari dok tpacak atas kepala..dengan berbekalkan semangat nak bejalan....aku teruskan jugan...lupe plak nk bagitau...aku ade bwak adik aku sorang tman aku bile bpak aku msuk office kat sana nanti...so die la merangkap tukang amik gambar tuk aku...hahaha....







Sempat gak la aku minum2....tp mahal siot...sep bek bapak aku bg duit sikit...mnum ABC dh RM6.50...klw kdai mamak leh dpat mee goreng + teo ais limau...mmg standard nye tempat la...tp xleh blah tgk restoran atas kapal kat sana....mewah n elegent gile aku tengok...tringin nak naek...tp mau beratus gak la ad duit lm poket kot...hahaha..




Walaupun aku nie xsuke amik tau hal2 bangunan penting kat Malaysia nie...tp sempat gak aku amik gambar masjid Putrajaya....kt luar jek aku amik...kat dalam aku singgah masuk jek...xleh amik gambar...tp mmg pnuh ngn foreigner la kat bahagian luar masjid 2...diorang xle masuk dalam...siap pakai baju yang mcm baju ujan 2 la...nk bg foreigner nie tutup aurat bile ade kat kawasan masjid 2...






so...korang yg xpenah p lagi...try la singgah2 sane...jangan p Putrajaya mnyinggah Alamanda jek...try p tempat2 yang mnarik sikit....jauh perjalanan indah pemandangan...

Cerita nak kurus

Seorang mamat yg mmg gemuk masuk ke sebuah fitness center dgn niat utk menguruskan badan. Seorang lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,
"Kami menawarkan 2 program di sini... RM50 utk versi 'Biasa' dan RM100 utk versi 'Cepat'.
"Saya ingat nak ambil yg biasa punya sebab saya baru je nak try kuruskan badan"
"OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 5 di penjuru bilik sana", jawap lelaki penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk laa ke bilik yg di suruh lalu menutup pintunya. Selang 2 minit kemudian, datang laa seorang perempuan yg mmg lawa, cantik, body best, mantap dan segalanya. Dia kemudian menanggalkan kesemua pakaian sehinggakan mamat tadi dah xsenang duduk dan berpeluh2.

Perempuan tadi berkata, "Kalau tuan dapat kejar saya, tuan bole buat aaaaapa saja dgn saya... hik hik hik" dan dia terus berlari di dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar punya kejar, sampai 10 minit, pun xdapat2 jugak. Dia try lagi sampai akhirnya, dia jatuh terjelepuk ke lantai... pengsan. Apabila dia sedar, dia terus ke penimbang dan mendapati beran badannya telah turun 3kg.

"Wow! Mmg berbaloi aku bayar RM50... mmg senang rupanya nak kuruskan badan",
katanya sendirian. Esoknya, dia datang lagi ke situ dan terus ditegur oleh lelaki di kaunter.

Setelah diberitahu program2 seperti semalam jugak, dia bersetuju untuk try versi 'Cepat'.
"OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 6 dipenjuru bilik sana"

Setelah beberapa minit didalam bilik itu, datanglaa seorang body-builder yang taff dan terus melondehkan pakaiannya. Body-builder itu berkata, "Saya akan kejar kamu dlm bilik ini dan kalau saya dapat.............. hehehe"



credit : syok.org

Friday, November 19, 2010

main gitar mase tension stdy

Ahahaha...time tnsen stdy mlm2...dh la soknye exam....tp apekan daya.........da nma pon student....sambil stdy...smbil rehat2....nih aku...taro...paan...jibam berkaraoke tengah2 mlm...ksian orang sbkah umah nk stdy....ktorang dok mmekak...gambo paan xde sbb die kne men drum aka ketok meja stdy...kah2...layaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnn..``

video


vocalist : Taro aka Haziq
guitar   : Arl aka al
backup singer : jibam aka shy2
drum : paan aka an2

cerita dikala bosan...

sakit perot aku baca...kahkahkah

Pertama

Sepasang suami isteri baru bercerai dan mereka bertengkar untuk tentukan hak penjagaan anak tunggal mereka. Lepas tu mereka pun pegi ke pejabat agama, jumpa kadi nak minta nasihat.

Kadi tanye kat pompuan tu... . "Kenapa awak rasa awak yang paling layak bela anak tu?

Pompuan tu jawab... "Saya yang mengandungkan anak tu. saya yang melahirkan anak tu. dia keluar dari perut saya."

Si jantan (suami) terkedu sebab dia tau pas ni kadi akan tanye dia lak. ahhh... sudah... mende aku nak goreng kadi ni... .

Kadi pun tanye si jantan... "Hah... kamu.... bagi alasan kenapa anak tu kamu yang patut bela"

"Tuan kadi... kalaulah saya ada syiling seringgit, dan saya 'masukkan' dalam vending machine, pas saya tekan satu butang pilihan, maka keluarlah setin air minuman. Saya nak tanye tuan.. air tin yang keluar dari mesin tu hak saya atau hak mesin ?"

Jawab kadi.."Hak kamu le.."

Jantan tu kata lak.."Hah... sama le kes ni pun..."



Kedua

Suatu hari seorang menteri dan isterinya pergi merasmikan pusat pembiakan lembu Australia . Di depan hadirin.. seorang petugas dengan semangatnya menjelaskan proses pembiakan lembu ini..

"Dato dan Datin.. Lembu kami ini mampu mengawan sebanyak 5 kali sehari."

Mendengar penjelasan itu.. dengan pantas isteri menteri itu berbisik ke telinga suaminya.. "Dengar tu.. Lembu pun mampu mengawan sampai lima kali sehari bukan macam abang..!"

Mendengar komen isterinya itu.. menteri tersebut cuma masam muka saja. Kemudian petugas di depan nya tadi meneruskan penerangan.. . "Lembu ini mampu mengawan dengan lima lembu betina berlainan sehari!"

Menteri dengan senyum membisiki telinga isterinya.. "Dengar tu.. Lima kali sehari dengan lima betina yang berlainan.. bukan dengan satu betina saja.."



Ketiga

Alkisah seorang anak gadis yang ingin berkahwin mengikut pilihan sendiri.. Lalu dinyatakan hasratnya kepada orang tuanya.. kemudian berkatalah orang tuanya... sekiranya engkau ingin lelaki pilihan engkau sendiri.. carilah yang sopan santun dan ORIGINAL.

Hatta sebulan mencari bertemulah dia dengan seorang jejaka yang sopan santun tapi keORIGINALannya belum lagi diketahui... setelah selesai upacara akad nikah maka malam pertama pun dilalui bersama.


Pada malam pertama si suami memakai kondom kononnya untuk merancang keluarga. Keesokan harinya.. si isteri pun memberitahu kepada orang tuanya bahawa suaminya memang betul-betul ORIGINAL..

Kemudian orang tuanya pun bertanya: "Macam mana engkau tahu laki engkau tu ORIGINAL?"

Anaknya dengan selamba campur megah berkata: "Betul abah...! ORIGINAL...! Plastik pun tak bukak lagi...!"

nih aku ajo cara jawab tepon....

"Ada banyak cara klw nk jwab tepon lg2 klw kite xsuke org 2 xpon saje nk memain......"


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
    Jawapan: maap.sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
    Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
    Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
    Jawapan: maap cik,nombor tak boleh disambung,hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
    Jawapan: mak takde rumah.bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
    Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
    Jawapan: maap.nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
    Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk.maap

9. Soalan: halloo......
    Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
      Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
      Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
      Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon.salam kite wajib jawab)

try la kt kengkawan ke..hahaha

serial number tuk semuaa......

nie klw ade sape2 nk serial number...try la...

Adobe Photoshop CS2

S/N: 1045-0436-9551-0266-5984-9386
s/n: 1131-0201-5621-6381-7682-3918
S/N: 1131-1028-1537-2956-7072-0359
S/N: 1045-1082-6373-5878-7149-7943,









Adobe Photoshop CS3 Extended

1330-1751-1921-7520-1721-1350
1330-1363-7694-4895-1528-1544
1330-1800-5141-4335-5864-7292
1330-1639-1879-7614-0164-0352
1330-1313-7694-4895-1528-1598
1330-1863-9167-6007-0649-1177
1330-1793-3705-2324-5056-2305









adobe photoshop cs4

Name: asu S/N: 1330-0414-4416-0263-50¶7-8322
Name: Cyberspirit 21 s/n: 1325-1454-5884-7210-4830-3247









Adobe Photoshop CS5 Extended
1330-1428-7732-8085-9491-0131
1330-1745-9531-6093-2257-3615
1330-1687-3144-7172-8918-8851
1330-1719-0865-2541-9932-5236
1330-1283-8441-8645-8020-4781
1330-1189-2186-2614-3452-6862
1330-1427-6819-1630-1199-9860







ADOBE Photoshop 6

s/n: PWG600R7002626-664
s/n:PWW600R7105467-948
S/n: PWW600R7119887
s/n: PSW600R7000000-100-523,
s/n:PSW600R4575684-100-849,
s/n:PSW600R0098667-100-877
s/n:PWW600 R7105467-948






Adobe Photoshop 7

S/N: 1045-1127-4654-6251-5512-8893
S/N:1045-0203-3247-2217-3566-6177









adobe photoshop cs version 8

1045-1089-9334-5081-2000-4688 1045-1088-4496-7922-2294-2275
1045-1088-9903-8503-9388-9706 1045-1086-9441-0187-1355-2597
1045-1084-8992-6886-9828-3673 1045-1089-5425-9866-6103-1718
1045-1082-6149-6638-8166-1679 1045-1088-1122-4276-7014-6161
1045-1086-4304-5042-4249-2496 1045-1086-6734-7114-3650-2502
1045-1081-4677-4012-7814-8293 1045-1089-2349-8133-2402-3045








Adobe Photoshop v9.0 CS2 Full Version

name: www.bestserials.com code: 123123123123






Adobe Flash CS3

s/n: l4p9










Adobe Flash CS4 v10.0

1302-1226-9586-7219-0665-5364
1302-1277-6211-4922-5421-5947









Internet Download Manager 5.18 Build 4

s/n: SV8SX-FAFRT-0HZGT-6UG7S
s/n: YGF6Z-EHXJ3-GXSKJ-5XI8B
s/n: BBY1Q-XPXXW-793UP-HPMLZ
s/n: 098EM-6F1D5-FUT6O-3D0Q0
s/n: AMX7L-7B4Y3-P3OQK-HKFXT
s/n: UGLHD-J7QXS-U0CFU-AUDA0
s/n: Z7CBC-4DKD9-VVZE8-I1EA2
s/n: N5L02-1XWC4-ES3SA-WI8O9
s/n: 8VIGV-K6TJI-Z4Q0R-1YSKK
s/n: GC1JH-QWT26-1DJJR-KLHDY
s/n: TE78G-A9DU5-ZF5J2-CWFN0
s/n: 88Q6A-BF2G9-GKU3M-WGTZ2
s/n: OR77C-WH4AQ-PU0PH-6E9LF









IDM 5.14.1.0

S/N: Y30OZ-DNQH7-FRWPW-YYZÍA














Avast 4.8 pro

c08998884r9900n5999-ss7cthum or
s98222485r9900l1583-uvy733ze or
c38799999r9900f6961-zyybs2b4 or
c97897897r9900h8577-ds7bfptd or
w75344574r9900w7584-6fjl9hf1 or
c64458454r9900t7787-b3km9s9n or
c28868574r9900d9495-csf8drvy or
s89883292r9900y9999-mt09nnde







Kaspersky Antivirus CBE 7.0.1.325

s/n: 44UEA-CYRAJ-NMAV3-YXX4V








Install Adobe Acrobat 9 Pro Extended

1380-1601-7539-9354-7032-1203
backup your "AMTLibWrapper.dll" then copy the fixed one.








ACDSee 1.0

Name: P s/n: 32345678901234567890





ACDSee 2.3

Name: letis s/n: 213111 or Name: RAGGER/CORE s/n: 0718645668




ACDSee 2.4

Name: Han Solo s/n: 367661887821327







ACDSee Pro 3 (tested):
GH2DVH-337G5-3W8VRL-DWCDYNL
GKCDVH-337G5-3ZZGBC-DGJ6F8J
GHYDVH-337G5-3VYQML-JH2VXXY
GJKDVH-337G5-3CNMCK-3NV8YJM
GJXDVH-337G5-335BKH-4QHWTKB





ACDSee 4

s/n: 148 817 607 012 681 441
S/N: 708-801-298-633-437-541





ACDSEE 5

S/N: 190 218 100 140 061 801
Name: Viewer and Editor Serial: 611 051 420 230 881 441
Name: Viewer and Editor S/N: 611 051 420 230 881 441






ACDSee 6 PowerPack

Serial: 541-746-478-960-487-541






ACDSee 7

s/n:4TBD4K-B77KV-RNYT9P-G7SVM5Q
s/n:4TFDSK-N6Q3Y-NRS9GT-DZLP2CJ
s/n:4VRDZK-8XFDK-TMF6K3-4LC9Y84
s/n:4SFDXK-9C93R-M3G2WB-DGWGRQL
s/n:4WYD4K-RK2HZ-RTXV9B-7CD8HG3
s/n:4ZDDBK-5MKMZ-CNRJWD-H5GRD6W







ACDSee 8

s/n:43JDRK-KWRN6-4VNF3K-HG6DVLH
s/n:4F9DPK-LP5JL-S3D5VN-JBDNF6V
s/n:43SDZK-GKDF4-N3T5VY-3B3TZ65
s/n:43ND2K-3FRT8-B8X9GT-4CPHZYN
s/n:48BD3K-T3Y8P-KTT628-3M23NSM
s/n:4FLD7H-334HT-3JB6WF-JG8FC2D
s/n:4FLD7H-334HT-3JB6WF-JG8FC2D-DZM it will work surely 200% convrting 7 days trail to full
s/n: 4FLDF5-BDDDD-RLPLNP-3D6BNG5
s/n:4FLDKK-YDDDD-QPBZ5R-HN92Z37


serial dont copy and paste





Need for Speed™
Need for Speed™ Underground : PL6W-L3RN-FBF9-RZLM-K7JA
Need for Speed™ Underground 2 : YTGQ-6SDJ-E934-88ZP-RLD0
Need for Speed™ Most Wanted : PL33-NKML-S49X-DR7W-6MY9
Need for Speed™ Carbon : 0MZ9-9Z0F-FIGH-TING-4FUN
Need for Speed™ Hot Pursuit 2 : M88G-AS3A-YGR4-ZJGZ
Need for Speed™ Pro Street : ...




Grand Theft Auto GTA Vice City 1: 14423-1242663231-DANE-LUSHI ATARZE-26423-BEN-ZONA
GTA 3: 0901-3482564-1716312-0441
GTA 4 Alls/n:H6XMM-CMBQB-64HF3-CHJC9-PVTPQ GFWL
GTA: Vice Citys/n:14423-1242663231-DANE-LUSHI ATARZE-26423-BEN-ZONA











Uniblue Software Collection 2010
- Driver Scanner : DS-G06F8-3F0C3-74D32-06C90-60601-000G0
- Power Suite : PS-0HQQ7X-9PKW1R-ZY4ND3-A5XUP2-9CUK9N
- Registry Booster : RB-0HQWX7-NWYFTU-BHTBR0-QXT6JH-PVC32D
- SpeedUp my PC : PS-0HQQ7X-9PKW1R-ZY4ND3-A5XUP2-9CUK9N









Microsoft Office Home and Student 2007

s/n: HBC66-D6YR7-CRP7H-T8VP4-99PMW













MICROSOFT OFFICE 2007

KGFVY-7733B-8WCK9-KTG64-BC7D8





office 2007 12.0.6013.5000

s/n: 12.0.6013.5000





Nero 6

S/N: 1A23-8053-4815-2674-2525-9771



Nero 7

1C82-0010-8011-0000-6133-3694-0768



Nero 8 (Ultra Edition) 8.X

s/n: 1K22-1867-0795-66M4-5590-8067-CM8M



Nero 9

s/n: 9M03-01A1-PCX7-K31A-8A94-98PT-KT2E-522A or s/n: 91524-54875-14563-85975-87528

Pelbagai cara nak ikat tali kasut yang menarik...jom try!!!

Menarik btol aku nengok cara ikat tali kasut...teringat kecik2 dulu mase mak ikatkan tali kasut aku...hahaha








cool~~~~!!!

Beg plastik yang cool!!!!!

Tertarik plak aku tegok beg2 nie....klw la kt Malaysia ada...mmg aku rembat satu dah.....







Wednesday, October 20, 2010

Fiq - Tiga malam tanpa bintang


Fiq(Mentor) - Tiga malam tanpa bintang


Am               Dm
Kasih.. maafkan diriku
G               C
Banyak dosaku padamu
Dm        
Tidak terhitung jari jemari daku
Am
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
F                                        E
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu


Am                   Dm
Kasih.. engkau tak bersalah
G                  C
Hanya hatiku yang buta
Dm
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Am
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
F                                   E
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya


Am                 Dm
Tiga malam tanpa bintang
        G                   C
Dan diriku dihimpit penyesalan
       Dm 
Arah tuju kian fana
       Am
Kerna hilangnya nyawa dia
         B                     E
Bagaikan siang diselubung gerhana

 Am               Dm
Kembalikan senda tawa
 G                              C
Pulangkanlah manis disenyum manja
         Dm
Ku pahatkan keinsafan
         Am
Dan patrikan kesetiaan
          B                 E
Sehingga tarikh menafikan nyawa

Guitar solo
Ulang Chorus

Kasih.. maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih.. engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya
Kasih…

Wings - Bernafas dalam lumpur

WINGS - Bernafas Dalam Lumpur


          EADGBE
A       : 577655 / X02220
Bm      : X24432
C#m(Dbm): X46654
D       : X57775 / XX0232
E       : 022100
F       : 133211 / XX3211
F#m(Gbm): 244222
G       : 355433 /




        A                C#m
   Lama mana lagi hendak ku turutkan
     D                          E
   Kata telunjuk yang menunding kepala ku
         A               C#m
   Sabar apa lagi hendak ku katakan
       D                    E                A
   Hingga aku benafas bagai dalam lumpur kasihan



         A              C#m
   Wajah kita sama beza pada gaya
    D                             E
   Itu pilihan masing-masing yang empunya
           A              C#m
   Mungkin pada usia rasa yang berbeza
        D                          E                A
   Yang penting kita saling hormat menghormati panduan



Bm                E
   Kita tak dapat bersama
     A               F#m
   Namun kita juga manusia
D               E
   Kita punya rasa cinta
            F#m           E
   Masing-masing punya harga ooohhh



        A             C#m
   Mahu apa lagi akan ku korbankan
     D                   E
   Selagi ada hayatku di kandung badan
        A              C#m
   Oh terima kasih kerana balasan
     D                   E              A
   Semoga sejahteralah hidup semua oh kawan



F#m                 E
   Kita tidak dapat bersama ooh
F#m                E
   Namun kita juga manusia ooh
F#m             E
   Kita punya rasa cinta ooh
F#m                E
   Masing-masing punya harga

Amy search - tiada lagi

Amy search - tiada lagi

G    D               F      C

Sia sia sudah  Kita jalin cinta

C    G            D

Bila hati selalu berbeda




 G          D      F           C

Sampai kapan lagi,  Aku harus menahan

C      G            D

Rasa kecewa di dalam dada





  C                     Bm

Seandainya kita masih bersatu

  C                 G

Tak mungkinkan menyatu

      C             Bm

Walau masih ada sisa cinta

          F         C       

Biarkan saja berakhir sampai

    D

Di sini




       G               D

Tiada lagi yang ku harapkan

        Em            Bm

Tiada lagi yang ku impikan

      C        G          D

Biar aku sendiri tanpa diri mu

  G               D

Tiada lagi kata cintamu

     Em              Bm

Takkan lagi ku bersama mu

   C             G    

Biar ku simpan semua

   Am            G
Kenangan ku bersamamu

Monday, October 18, 2010

kenapa ibu tipu........

Ambil masa dan baca.....cuba renungkan...xrugi pn......

Cerita bermula ketika aku masih kecil, aku terlahir sebagai seorang anak laki-laki di sebuah keluarga yang miskin. Bahkan untuk makan saja, seringkali kekurangan. Ketika makan, ibu sering memberikan bahagian nasinya untukku. Sambil memindahkan nasi ke mangkukku, ibu berkata :
"Makanlah nak, aku tidak lapar" ----------KEBOHONGAN IBU YANG PERTAMA Ketika saya mulai tumbuh dewasa, ibu yang gigih sering meluangkan waktu senggangnya untuk pergi memancing di kolam dekiat rumah, ibu berharap dari ikan hasil pancingan, ia dapat memberikan sedikit makanan bergizi untuk pertumbuhan. Sepulang memancing, ibu memasak sup ikan yang segar dan mengundang selera. Sewaktu aku memakan sup ikan itu, ibu duduk disamping kami dan memakan sisa daging ikan yang masih menempel di tulang yang merupakan bekas sisa tulang ikan yang aku makan.
Aku melihat ibu seperti itu, hati juga tersentuh, lalu menggunakan suduku dan memberikannya kepada ibuku. Tetapi ibu dengan cepat menolaknya, ia berkata : "Makanlah nak, aku tidak suka makan ikan" ----------KEBOHONGAN IBU YANG KEDUA
Sekarang aku sudah masuk Sekolah Menengah,demi membiayai sekolah abang dan kakakku, ibu pergi ke koperasi untuk membawa sejumlah kotak mancis untuk ditempel, dan hasil tempelannya itu membuahkan sedikit uang untuk menutupi kepentingan hidup. Di kala musim sejuk tiba, aku bangun dari tempat tidurku, melihat ibu masih bertumpu pada lilin kecil dan dengan gigihnya melanjutkan pekerjaannya menempel kotak mancis.
Aku berkata : "Ibu, tidurlah, sudah malam, besok pagi ibu masih harus kerja." Ibu tersenyum dan berkata : "Cepatlah tidur nak, aku tidak penat" ----------KEBOHONGA N IBU YANG KETIGA Ketika ujian tiba,
ibu meminta cuti kerja supaya dapat menemaniku pergi ujian. Ketika hari sudah siang, terik matahari mulai menyinari, ibu yang tegar dan gigih menunggu aku di bawah terik matahari selama beberapa jam. Ketika bunyi loceng berbunyi, menandakan ujian sudah selesai. Ibu dengan segera menyambutku dan menuangkan teh yang sudah disiapkan dalam botol yang dingin untukku. Teh yang begitu kental tidak dapat dibandingkan dengan kasih sayang yang jauh lebih kental. Melihat ibu yang dibanjiri peluh, aku segera memberikan gelasku untuk ibu sambil menyuruhnya minum. Ibu berkata : "Minumlah nak, aku tidak haus!" ----------KEBOHONGAN IBU YANG KEEMPAT Setelah kepergian ayah karena sakit, ibu yang malang harus merangkap sebagai ayah dan ibu. Dengan berpegang pada pekerjaan dia yang dulu, dia harus membiayai keperluan hidup sendiri. Kehidupan keluarga kita pun semakin susah dan susah. Tiada hari tanpa penderitaan. Melihat kondisi keluarga yang semakin parah, ada seorang pakcik yang baik hati yang tinggal di dekat rumahku pun membantu ibuku baik masalah besar maupun masalah kecil. Tetangga yang ada di sebelah rumah melihat kehidupan kita yang begitu sengsara, seringkali menasehati ibuku untuk menikah lagi. Tetapi ibu yang memang keras kepala tidak mengindahkan nasehat mereka, ibu berkata : "Saya tidak butuh cinta" ----------KEBOHONGA N IBU YANG KELIMA Setelah aku, kakakku dan abangku semuanya sudah tamat dari sekolah dan bekerja, ibu yang sudah tua sudah waktunya pencen. Tetapi ibu tidak mahu, ia rela untuk pergi ke pasar setiap pagi untuk jualan sedikit sayur untuk memenuhi keperluan hidupnya. Kakakku dan abangku yang bekerja di luar kota sering mengirimkan sedikit wang untuk membantu memenuhi keperluan ibu, tetapi ibu berkeras tidak mau menerima wang tersebut. Malahan mengirim balik wang tersebut. Ibu berkata : "Saya ada duit" ----------KEBOHONGA N IBU YANG KEENAM Setelah lulus dari ijazah, aku pun melanjutkan pelajaran untuk buat master dan kemudian memperoleh gelar master di sebuah universiti ternama di Amerika berkat sebuah biasiswa di sebuah syarikat swasta.Akhirnya aku pun bekerja di syarikat itu. Dengan gaji yang lumayan tinggi, aku bermaksud membawa ibuku untuk menikmati hidup di Amerika. Tetapi ibu yang baik hati, bermaksud tidak mahu menyusahkan anaknya, ia berkata kepadaku : "Aku tak biasa tinggal negara orang" ----------KEBOHONGA N IBU YANG KETUJUH Setelah memasuki usianya yang tua, ibu terkena penyakit kanser usus,harus dirawat di hospital, aku yang berada jauh di seberang samudera atlantik terus segera pulang untuk menjenguk ibunda tercinta. Aku melihat ibu yang terbaring lemah di ranjangnya setelah menjalani pembedahan.Ibu yang kelihatan sangat tua, menatap aku dengan penuh kerinduan. Walaupun senyum yang tersebar di wajahnya terkesan agak kaku karena sakit yang ditahannya. Terlihat dengan jelas betapa penyakit itu menjamahi tubuh ibuku sehingga ibuku terlihat lemah dan kurus kering. Aku sambil menatap ibuku sambil berlinang air mata. Hatiku perit, sakit sekali melihat ibuku dalam keadaan seperti ini. Tetapi ibu dengan tegarnya berkata : "Jangan menangis anakku, Aku tidak kesakitan" ----------KEBOHONGAN IBU YANG KELAPAN. Setelah mengucapkan kebohongannya yang kelapan, ibuku tercinta menutup matanya untuk yang terakhir kalinya. Dari cerita di atas, saya percaya teman-teman sekalian pasti merasa tersentuh dan ingin sekali mengucapkan : "Terima kasih ibu..!" Cuba dipikir-pikir teman, sudah berapa lamakah kita tidak menelefon ayah ibu kita? Sudah berapa lamakah kita tidak menghabiskan waktu kita untuk berbincang dengan ayah ibu kita? Di tengah-tengah aktiviti kita yang padat ini, kita selalu mempunyai beribu-ribu alasan untuk meninggalkan ayah ibu kita yang kesepian. Kita selalu lupa akan ayah dan ibu yang ada di rumah. Jika dibandingkan dengan pasangan kita, kita pasti lebih peduli dengan pasangan kita. Buktinya, kita selalu risau akan kabar pasangan kita, risau apakah dia sudah makan atau belum, risau apakah dia bahagia bila di samping kita. Namun, apakah kita semua pernah merisaukan kabar dari orangtua kita? Risau apakah orangtua kita sudah makan atau belum? Risau apakah orangtua kita sudah bahagia atau belum? Apakah ini benar? Kalau ya, cuba kita renungkan kembali lagi... Di waktu kita masih mempunyai kesempatan untuk membalas budi orangtua kita, lakukanlah yang terbaik. Jangan sampai ada kata "MENYESAL" di kemudian hari.

Kelebihan Wanita

Alangkah beruntungnya kaum hawa......ada aku trbaca artikel nie....aku rasa bagus la tuk kaum2 hawa ambil pedoman dan pengajaran daripada artikel ini.......

1- Wanita auratnya lebih susah dijaga berbanding lelaki.

2- Wanita perlu meminta izin dari suaminya apabila mahu keluar rumah tetapi tidak sebaliknya.

3- Wanita saksinya kurang berbanding lelaki.

4- Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki.

5- Wanita perlu menghadapi kesusahan mengandung dan melahirkan anak.

6- Wanita wajib taat kepada suaminya tetapi suami tak perlu taat pada isterinya.

7- Talak terletak di tangan suami dan bukan isteri.

8- Wanita kurang dalam beribadat kerana masalah haid dan nifas yg tak ada pada lelaki.

Pernahkah kita lihat sebaliknya??

- Benda yg mahal harganya akan dijaga dan dibelai serta disimpan di tempat yg tersorok dan selamat. Sudah pasti intan permata tidak akan dibiar bersepah-sepah bukan? Itulah bandingannya dengan seorang wanita.

- Wanita perlu taat kpd suami tetapi lelaki wajib taat kepada ibunya 3 kali lebih utama dari bapanya. Bukankah ibu adalah seorang wanita?

- Wanita menerima pusaka kurang dari lelaki tetapi harta itu menjadi milik peribadinya dan tidak perlu diserahkan kepada suaminya. Manakala lelaki menerima pusaka perlu menggunakan hartanya utk menyara isteri dan anak anak.

- Wanita perlu bersusah-payah mengandung dan melahirkan anak tetapi setiap saat dia didoakan oleh segala haiwan, malaikat dan seluruh makhluk ALLAH di mukabumi ini dan matinya jika kerana melahirkan adalah syahid kecil. Manakala dosanya diampun ALLAH (dosa kecil).

- Di akhirat kelak, seorang lelaki akan dipertanggungjawabkan terhadap 4 wanita iaitu isterinya, ibunya, anak perempuannya dan saudara perempuannya. Manakala seorang wanita pula, tanggungjawab terhadapnya ditanggung oleh 4 org lelaki iaitu suaminya, ayahnya, anak lelakinya dan saudara lelakinya.

- Seorang wanita boleh memasuki pintu Syurga melalui mana-mana pintu Syurga yg disukainya cukup dgn 4 syarat sahaja iaitu Sembahyang 5 waktu, Puasa di bulan Ramadhan, Taat suaminya dan Menjaga kehormatannya (betulkan jika saya tersilap).

- Seorang lelaki perlu pergi berjihad fisabilillah tetapi wanita jika taat akan suaminya serta menunaikan tanggungjawabnya kepada ALLAH akan turut menerima pahala seperti pahala org pergi berperang fisabilillah tanpa perlu mengangkat senjata.

MasyaALLAH... sayangnya ALLAH pada wanita ... .kan?

new movie updated

moooooovie....
 Winter's Bone (2010) DVDrip (RMVB Hard-Subbed & MKV)
Red [2010] DVDScreener [RMVB & MKV]
 Tales of an Ancient Empire [2010] DVDrip [RMVB Hard-Subbed & MKV]





cam biasa dtang bilek aku!!!...klw xde jgn gatal2 tangan nak ketok2 smpai nk roboh pitu bilek aku.....n lagi satu....kalau slipar kronos or kasut kulit itam aku xde pn jgn nk ketok2 gak.....njoy....

Thursday, October 14, 2010

Movie tuk kengkawan....

Ni ak ad ovrview skit tuk movie yg korang nak amik...........hahahaha.....jgn lpe bwk duit tok blanje aku mkanan roti canai kt CFC......layaaaaaannnzzzz...

Kung Fu Master [2010] DVDrip C-Movie [English Dubbed]

"Kung Fu Master follows Tan Zong, one of the greatest kung fu experts on the face of the Earth in the midst of feudal China" ...Sebuah citer dari China tapi English-Dubbed ... Genre: Action / Adventure ...Tiada Subtitle ..... ~SELAMAT MENONTON~



 Backyard [2009] DVDrip [Eng Hard-Subbed]

"The true story of the border town of Juarez, Mexico where since the mid-90's thousands of women have gone missing or turned up as sun-burnt corpses in the desert. Can new police captain Blanca Bravo stop the savagery?" ....Berdasarkan kisah benar ... Genre: Crime | Drama | Mystery | Thriller ..... ~SELAMAT MENONTON~


 satu lagi cite cherry tree line.......mlas ak nak bg sinopsis lg...pnat nk copy paste.....ader lagi satu............cite nih.....

Sarah's Choice [2009] DVDrip                                                                 
Related Posts with Thumbnails